Hladne kocke

1.
Žumanjke umutiti sa šećerom, dodati brašno, prašak i kakao, izmješati.i na kraju lagano umješati snijeg od bjelanjaka.Peći u limu 30×25.
U međuvremenu skuhati zaljev(ukoliko ne volite mokre kolače jednostavno ovaj dio preskočite, a biskvit blago poprskajte mlijekom)
pečeni kolač zaliti toplim zaljevom.
Za kremu:pudinge skuhati na uobičajeni način sa šećerom u mljeku.U ohlađeno dodati izađeni margarin i tučeno vrhnje i vanili šećer.
Za kremu 2 umutit šlag kreme prema uputi na vrećici sa 2, 5 dl mlijeka.
Kolač premazati te dobro ohladiti (barem par sati) u hladnjaku da se kreme stegnu

Sastojci

  • Biskvit
  • 5 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica brašna
  • 2 žlice kakao
  • 1 prašak za pecivo
  • Zaljev (ako želite može i bez njega)
  • 1 šolja(2 dcl) šećera
  • 1,5 šolja vode
  • Krema 1.
  • 2 vrećice pudinga od vanilije (dolcela)
  • 6 žlica šećera
  • 7 dl mlijeka
  • 20 dag margarina
  • 1 dl tučenog slatkog vrhnja
  • 1 vanilin šećer
  • Krema 2.
  • 2 vrećice šlag kreme od čokolade (dolcela)
  • 2,5 dl mlijeka
  • Za ukras naribana bijela čokolada































IZVOR:www.coolinarika.com


  • 1.

0 komentari:

Objavi komentar