Ovo je zaista neodoljiva kombinacija! Svježi sir i čokolada odličan su desertni par, koji možete pripremiti u obliku torti za svečane događaje ili kada jednostavno želite počastiti sva svoja osjetila finim kolačem.
Sastojci:
Za podlogu:
● 150 g prhkih keksa s maslacem
● 100 g maslaca
● 1 čajna žličica šećera u prahu
● 150 g prhkih keksa s maslacem
● 100 g maslaca
● 1 čajna žličica šećera u prahu
Krema:
● 300 g čokolade za kuhanje
● 200 g sira mascarpone
● 200 g svježeg kravljeg sira
● 200 g šećera u prahu
● 250 ml vrhnja za šlag
● 300 g čokolade za kuhanje
● 200 g sira mascarpone
● 200 g svježeg kravljeg sira
● 200 g šećera u prahu
● 250 ml vrhnja za šlag
Priprema:
1. Usitnite kekse i pomiješajte s rastopljenim maslacem. Obložite kalup za pečenje torti papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i maslaca.
Kekse možete usitniti u blenderu, mlincu za kavu i orahe, ili ih položiti u vrećicu, pa ‘istući’ razvijačem za tijesto dok ne dobijete slatki prah.
Kekse možete usitniti u blenderu, mlincu za kavu i orahe, ili ih položiti u vrećicu, pa ‘istući’ razvijačem za tijesto dok ne dobijete slatki prah.
2. Mikserom istucite vrhnje za šlag, dodajte mascarpone i svježi sir, šećer u prahu, te omekšanu (ne i vruću!) čokoladu. Dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu, pa ju prelijte na podlogu od keksa.
3. Ostavite ovako pripremljenu tortu od sira u hladnjaku na nekoliko sati u hladnjaku da se smjesa stvrdne.
4. Od čokolade možete napraviti i glazuru te je preliti preko torte, a slasne kriške poslužiti i uz komadiće omiljenog voća i komadiće oraha, lješnjaka ili badema.
Napomena:
Kalup za tortu možete obložiti tankim čokoladnim napolitankama kako bi dobili još slasniju kreaciju od čokolade.
Kalup za tortu možete obložiti tankim čokoladnim napolitankama kako bi dobili još slasniju kreaciju od čokolade.
Izvor: zadovoljna.hr
0 komentari:
Objavi komentar